woensdag 9 oktober 2013

Internationaal Ballonmuseum Barneveld

Uniek in de wereld is het Internationaal Ballonmuseum Barneveld



Eind 2014 wordt in Barneveld het Internationaal Ballonmuseum geopend. In dat museum krijgt de bezoeker een boeiende en bovenal interessant kijkje in de geschiedenis van de ballonvaart. Door middel van interactieve presentaties wordt het de bezoeker mogelijk gemaakt om van alles over het ballonvaren in de werelddelen te weten te komen. Multimedia-presentaties geven een indruk van spectaculaire ballonopstijgingen in de Alpen, in de Amerikaanse stad Albuquerque en bijvoorbeeld het Himalayagebergte. Schitterende ballonfoto’s, voorwerpen en natuurlijk ballon-gerelateerde voorwerpen ondersteunen het verhaal van ruim tweehonderddertig jaar ballonvaart. 
Bekijk hier het ballonboek van het Internationaal Ballonmuseum Barneveld


De ballonvaart is inmiddels ruim tweehonderd jaar oud. Vanaf 1783 kennen we gas- en heteluchtballonnen en later ook luchtschepen. De geschiedenis van die vroege vorm van luchtvaart is nauw verbonden met Barneveld. Daar wordt jaarlijks in augustus de Internationale Ballonfiësta gehouden en eind 2014 komt daar nog eens het Internationale Ballonmuseum bij. Het ballonfeest op de Koeweide en het Ballonmuseum gegeven de bezoeker een schitteren beeld van de fascinerende ballonwereld.

5 opmerkingen:

  1. De ballonvaart is inmiddels ruim tweehonderd jaar oud. Vanaf 1783 kennen we gas- en heteluchtballonnen en later ook luchtschepen. De geschiedenis van die vroege vorm van luchtvaart is nauw verbonden met Barneveld. Daar wordt jaarlijks in augustus de Internationale Ballonfiësta gehouden en eind 2014 komt daar nog eens het Internationale Ballonmuseum bij. Het ballonfeest op de Koeweide en het Ballonmuseum gegeven de bezoeker een schitteren beeld van de fascinerende ballonwereld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een geweldig initiatief en een primeur voor Barneveld, wij ons gezin hebben hier nog steeds geweldige herinneringen aan, we wensen het internationale ballonmuseum in Barneveld heel veel succes toe en ondanks dat wij nu in zuid Frankrijk wonen gaan wij zeker als we weer in Nederland zijn onze herinneringen aan de geweldige dagen rond de ballonfiësta weer ophalen.
    Heel veel succes gewenst Jos en Anke en de kids

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Al sinds een jaar wordt er door een speciaal daartoe in het leven geroepen stichting gewerkt aan de totstandkoming van het Internationale Ballonmuseum in Barneveld. Dat het museum juist in die plaats wordt gesticht is eigenlijk geen wonder. Daar wordt immers al sinds 1982 de Internationale Ballonfiësta Barneveld georganiseerd; een evenement dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Te verwachten valt dat zowel de Ballonfiësta als het Ballonmuseum de bekendheid van Barneveld alleen maar zal vergroten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eind 2014 wordt in Barneveld het Internationaal Ballonmuseum geopend. In dat museum krijgt de bezoeker een boeiende en bovenal interessant kijkje in de geschiedenis van de ballonvaart. Door middel van interactieve presentaties wordt het de bezoeker mogelijk gemaakt om van alles over het ballonvaren in de werelddelen te weten te komen. Multimedia-presentaties geven een indruk van spectaculaire ballonopstijgingen in de Alpen, in de Amerikaanse stad Albuquerque en bijvoorbeeld het Himalayagebergte. Schitterende ballonfoto’s, voorwerpen en natuurlijk ballon-gerelateerde voorwerpen ondersteunen het verhaal van ruim tweehonderddertig jaar ballonvaart.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De Internationale Ballonfiësta Barneveld bestaat sinds 1982 en is daarmee het oudste ballonevenement in ons land. Het feest wordt op de Koeweide gehouden, een omgracht terrein achter het huis “De Schaffelaar”. Het opstijgen van de tientallen heteluchtballons en zogenaamde ‘special shapes’ is een lust voor het oog en voer voor fotografen. Staaltjes van ballonfotografie zijn straks ook te zien in het Internationaal Ballonmuseum dat in Barneveld zal worden geopend.

    BeantwoordenVerwijderen